Muurverf aanbrengen

Muurverf aanbrengen

Uw huis moet gerenoveerd worden, maar u heeft geen geld om een professionele schilder in te huren? Geen probleem, je kunt het werk net zo goed doen als de zijne. Bekijk de tips die we hebben voorbereid en vernieuw uw huis vandaag nog.

 

 1. Verven van dezelfde kleur mengen
  Bereken de benodigde hoeveelheid verf, meng alles in een container en begin dan met schilderen. Dat komt omdat een verf van dezelfde kleur, maar uit verschillende partijen, verschillen in tint kan genereren.

 

 1. Bescherm de vloer met karton
  Muurverf binnen kan gevaarlijk zijn voor de vloer. Kunststoffen scheuren gemakkelijker, plakken aan de voet en maken veel vuil. Als het gaat om het bedekken van de vloer, is de beste manier om golfkarton te gebruiken, dat goedkoop is en de inkt absorbeert, waardoor het sneller droogt. Behalve dat het duurzaam is.

 

 1. Blijf op de hoogte van de weersvoorspelling
  Als het weer te vochtig is, zal de inkt moeilijker drogen. Als het droog of warm is, verspreidt de muurverf buiten zich niet gemakkelijk en kan het vlekken achterlaten op de muur. Vermijd schilderen op dagen met een luchtvochtigheid van minder dan 10%.

 

 1. Reinig grondig voordat u begint
  Als de muur vuil is, lossen water en wasmiddel op, in het geval van schimmel, gebruik dan bleekmiddel. Als de muur tekeningen met hydrocolor pen heeft, is een beetje alcohol voldoende. Als de tekening echter met een balpen is gemaakt, is schuren de enige oplossing.

 

 1. Bedek de plint
  Gebruik een dikke tape om de plint af te dekken. Verwijder stof van de muur voor een betere hechting van de tape en passeer de liniaal voor een goede hechting. Om rommel te voorkomen, begin je met schilderen vanuit het midden van de muur en sleep je de kwast naar de plint, zodat de kwast niet zo nat op de tape komt te staan.

 

 1. Bescherm de scharnieren
  Moe van de kleur van de deur? Je kunt ze ook schilderen. Maar let op de scharnieren, een beetje vloeibare vaseline laat ze vet impendido achter zodra de verf zich vastzet, wat later problemen kan veroorzaken bij het openen en sluiten van de deur.

 

 1. Het belang van de borstel
  De verfroller is niet de meest aangewezen manier om de hoeken te schilderen omdat ze niet de fijnheid bezitten die deze regio nodig heeft. Voor plaatsen waar de roller niet reikt, gebruikt u een kwast die het schilderij beter afwerkt.

 

 1. Laatste aanraking
  Begin met het passeren van de borstel aan de rand van de muur. Voor het drogen vult u het gebied af met de verfroller. Wacht drie uur en herhaal de aanvraag. De tweede hand elimineert de verschillen tussen de borstel geschilderde hoeken en het gebied dat met de roller is geschilderd.

 

 1. W-techniek
  Voor uniform schilderen is het gebruik van de W-techniek de beste manier. Schilderen in een rechte lijn is meer werk om een hele muur af te werken. Als je blokken maakt die beginnen met een staande W, heb je volledige controle over de hoeveelheid verf in die sectie. Als de originele W weg is, kun je verder gaan naar een ander stuk van de muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *