Otoplastiek

Otoplastiek

Op maat gemaakte oordoppen die voorzien zijn van een geluidsfilter en in harde en zachte variant beschikbaar zijn worden ook wel otoplastieken genoemd. Otoplastieken moeten u bescherming bieden tegen gehoorbeschadiging, met name op de werkvloer. De plastieken zitten bijzonder comfortabel en garanderen veiligheid. Niet voor niets is de otoplastiek ondertussen een van de meest gedragen gehoorbeschermers.

Gehoorschade komt erg veel voor

Gehoorschade is een van de meest voorkomende beroepsziektes. Dit is niet heel vreemd, want een grote groep mensen wordt elke dag opnieuw blootgesteld aan geluidsniveaus die voor permanente schade aan je gehoor kunnen zorgen. Er kan al sprake zijn van blijvende gehoorschade als u elke dag, vijf dagen per week en gedurende acht uur, blootgesteld wordt aan een geluidsniveau dat boven de 80 decibel ligt. Ligt het aantal decibellen op 80 of hoger, dan dient uw werkgever u overigens al professionele gehoorbescherming aan te bieden.

Verplicht om gehoorbescherming te dragen

Medewerkers in de wegenbouw, de transportsector en de industrie krijgen relatief het meeste te maken met permanente gehoorschade door overschrijding van het geluidsniveau. Dit komt echter ook voor in de recreatieve sector, ziekenhuizen en op scholen. Door een otoplastiek te dragen kan de schade al beperkt worden. Overigens dient uw werkgever u niet alleen gehoorbescherming aan te bieden bij 80 of meer decibellen. Ligt het op een niveau van 85 of hoger dan bent u bovendien verplicht die gehoorbescherming te dragen. Mocht het aantal decibel nog verder oplopen, dan dient uw werkgever de bron van het ‘kwaad’ aan te pakken en te zorgen dat het geluidsniveau weer op normaal niveau komt te liggen.

Op maat gemaakt

Een otoplastieken in Groningen worden op maat gemaakt vanwege de simpele redenatie dat geen mens en dus ook geen gehoorgang hetzelfde is. Maatwerk maakt dat de oordopjes als gegoten zitten en perfect aansluiten in het oor. Ze dragen comfortabel en het filter zorgt voor de juiste demping. Bovendien draagt u de plastieken onopvallend, ook een voordeel van deze op maat gemaakte oordoppen.

Perfect in uw oor

De plastieken vallen perfect in uw oor en bent u eenmaal in het bezit van otoplastieken dan beleeft u daar jarenlang plezier van. Overigens worden de op maat gemaakte oordopjes vaker gebruikt dan alleen in de industrie of wegenbouw. Ook in het dagelijks gebruik blijken ze praktisch, bijvoorbeeld tegen de windruis op de motor en zelfs tijdens het slapen of het bezoeken van een discotheek.

Moordende concurrentie

Het feit dat steeds meer branches kiezen voor de voordelen van plastieken, zegt best wel veel. Binnen de gehoorbeschermers is de concurrentie moordend en dat maakt de opmars van otoplastieken nog specialer. Ook het feit dat het tamelijk onopvallende gehoorbescherming is wordt door heel veel mensen als een groot voordeel beschouwd omdat ze werken met iets dat lijkt op een grote koptelefoon minder prettig vinden.

Bron van de ellende

Om een van de meest voorkomende beroepsziekten tegen te gaan is het uiteraard verstandig om ook de bron van de ‘ellende’ eens nader onder de loep te nemen. Tot dat gebeurd is, gebruik je echter bij voorkeur otoplastieken. Mocht jij deze bij een goede aanbieder kopen, dan kunnen zij otoplastieken aanmeten op locatie. Bij Audinc kun jij je online alvast oriënteren naar de mogelijkheden voor otoplastieken, gehoorbescherming, die van je collega’s of de industrie waarin jij je begeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *