Voordelen van metselstenen

Voordelen van metselstenen

Je kent ze ongetwijfeld, de metselstenen. Het zijn stenen die uit klei gebakken worden en gebruikt worden in constructies. Vaak worden ze ingezet voor muren in de tuin of voor een uitbouw. Metselstenen hebben allerlei voordelen, vandaar dat ze vaak gekozen worden. Bij de bouw van een huis zijn ze minder praktisch, omdat je met individuele, kleine stenen te maken hebt. Bij renovaties worden ze wel weer vaker ingezet. We vertellen je meer over de voordelen van deze uit klei gebakken stenen, beter bekend als metselstenen.

 

Isolatie

Metselstenen zijn een goede keuze wat isolatie betreft. Ze isoleren dus goed. Dat betekent dat ze warmte buiten de muren houden, maar kou ook. Als de zon op de muur staat, zal het aan de andere kant van de muur niet warm worden. Ook als het koud is buiten, komt de kou niet via de muur je ruimte in. Of dat nu een schuur, aanbouw of huis is.

 

Opties

Metselstenen hebben een heleboel opties. Formaten, kleuren en structuren zijn allemaal te kiezen. Het formaat bepaalt natuurlijk heel wat voor de look, een groot blok oogt anders dan een heleboel kleinere stenen. Maar ook de kleur is daarin belangrijk. Wil je een klassieke rode steen of juist iets meer neutraal? Het kan allemaal met metselstenen. De structuur kan grof of fijn zijn, precies naar jouw smaak.

 

Weinig onderhoud

Metselstenen hebben ook weinig onderhoud nodig. Sterker nog, ze vereisen helemaal geen onderhoud. De stenen blijven gewoon stevigheid en isolatie leveren. Je hoeft ze niet schoon te maken of te oliƫn bijvoorbeeld. Zodoende heb je geen onderhoud aan metselstenen.

Ze zijn ook niet gevoelig voor vervormingen. Veel materialen zetten uit of krimpen in door warmte en kou. Metselstenen hebben dat probleem niet. Ze blijven hoe ze zijn. Daardoor zijn ze ook goed voor hogere bebouwing.

 

Duurzaam

Metselstenen hebben sowieso een lange levensduur. Ze zijn daarom dus duurzaam. Daarnaast kunnen ze goed hergebruikt worden. Omdat ze dus niet gevoelig zijn voor temperaturen en daardoor van vorm veranderen, kun je ze altijd hergebruiken. Zelfs als er bij het slopen stenen beschadigd raken, kun je ze opnieuw inzetten. Ze behouden namelijk hun isolerende waarde en blijven evengoed stevig. Ze zijn dan alleen niet meer van perfecte formaten.

 

Tip: Voordeligbouwen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *