Moet ik mijn haag kant-en-klaar of op de groei kopen?

Moet ik mijn haag kant-en-klaar of op de groei kopen?

Wanneer u een haag wilt kopen heeft u meestal al een doel voor ogen voordat u de haagplanten daadwerkelijk aanschaft. In veel gevallen wilt u uw eigen tuin afschermen van de openbare ruimtes middels een fysieke barrière. Zo komen ongewenste bezoekers niet zomaar binnen en hoeft u zich ook geen zorgen te maken om buren die vaak naar binnen kijken. Maar is het vervelend als u een haag plant die nog open is? Of zijn er ook situaties waarin een open haag helemaal niet zo’n probleem is. In ons nieuwste blog gaan we hier verder op in, lees snel verder!

 

Waarom een open haag niet per se verkeerd is

Privacy en beschutting zijn dus de voornaamste redenen om een haag te plaatsen. In sommige gevallen is het echter niet zo heel erg als uw haag niet volledig dichtgegroeid is. U wilt bijvoorbeeld met uw haag een schutting of muur maskeren. Dan is het geen ramp als uw haag een paar maanden nodig heeft om wat voller te groeien. Of u heeft een grote tuin, en gebruikt een haag als afbakening van een deel van uw tuin. Dan is een open haag ook niet direct een probleem. Wilt u uw haag wel als afbakening van de openbare ruimte gebruiken? Ook dan is er een goede reden om een open haag te planten.

 

Een haag op de groei

Wanneer u een haag gaat planten, maar de beschutting en privacy best nog wel even kunnen wachten, dan is een haag op de groei een goed alternatief. U koopt kleinere planten, die nog niet de gewenste hoogte en breedte bereikt hebben, zodat ze op termijn naar een formaat kunnen doorgroeien dat u wel bevalt. Afhankelijk van het soort haagplant dat u wenst, varieert de tijd die nodig is om een haag volledig dicht te laten groeien behoorlijk. De snelste groeiers worden 50 centimeter groter per jaar, terwijl de langzamere groeiers blijven steken op 25 centimeter. Wat voor u de beste oplossing is, ligt dus ook vooral aan uw eigen wensen, behoeften en mogelijkheden.

 

Een kant-en-klare haag kopen

Wilt u een haag planten die direct zorgt voor de beschutting en privacy die u wenst? Dan is een kant-en-klare haag een goede optie. Deze is al zo goed als dicht, zodat u vanaf het moment van planten verzekerd bent van voldoende beschutting. Gaat u een populaire haagplant zoals de laurier Genolia kopen? Vraag uw verkoper dan naar de mogelijkheden, deze kan u precies vertellen wat wel of niet kan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *