De aanschaf van Marokkaanse tegels

De aanschaf van Marokkaanse tegels

Bent u ook een liefhebber van Marokkaanse tegels? Als we het over Marokkaanse tegels hebben, bedoelen we hier zelliges mee. Dit zijn wandtegels die handmatig gemaakt worden in Marokko. Hierdoor ogen de tegels niet zo perfect als tegels die in een grote fabriek geproduceerd worden. Voor veel mensen is dit echter een voordeel, want juist dit zorgt voor het authentieke karakter. Zelliges zijn in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Er zitten vrijwel altijd kleine kleurverschillen tussen de tegels. Dit zijn eigenschappen die de zelliges zo uniek maken.

Hoe worden Marokkaanse tegels gemaakt?

Zelliges worden dus helemaal met de hand gemaakt, maar hoe ziet dit proces er nu uit? De tegels worden van klei gemaakt. Veel van deze klei wordt gewonnen in de stad Fez. De klei wordt vervolgens in de juiste vorm gekneed. De tegels krijgen zijn kwa formaat vrijwel altijd iets groter dan 10 bij 10 centimeter. Nadat de tegels de juiste vorm hebben gekregen, moeten ze drogen. De techniek die gebruikt wordt om de tegels hun kleur te geven noemt men emaille. Er wordt dan vloeibaar glas op de tegels aangebracht. De kleuren van dit glas worden helemaal met de hand samengesteld, net als vrijwel ieder onderdeel van het proces met de hand wordt gedaan. Het gevolg hiervan is dat de kleuren van de Marokkaanse tegels kleine verschillen krijgen, iets waar de zelliges om bekend staan.

Marokkaanse tegels op het toilet

Ook in Nederland zijn er veel mensen die graag zelliges in hun woning plaatsen. Zo kiest men bijvoorbeeld steeds vaker voor Marokkaanse tegels op de WC. Daarnaast is het ook vrij gebruikelijk om de tegels op de wanden van de badkamer en de keuken te plaatsen. Bent u op zoek naar mooie wandtegels die helemaal met de hand gemaakt zijn? Dan kan het een leuk idee zijn om voor zelliges te kiezen. Waarom deze tegels zo leuk kunnen zijn? Dit onder andere dankzij de authenticiteit van de tegels. Hierdoor brengen de tegels veel sfeer met zich mee. Indien u een sfeervolle uitstraling belangrijk vindt, zijn deze tegels dan ook uitermate geschikt.

Waar koopt u deze tegels?

Als u graag zelliges wilt, zijn er verschillende adressen waar u deze kunt halen. Het beste is om authentieke Marokkaanse tegels te bestellen. Op deze manier kunt u zeker zijn van kwaliteit en dat u tegels met de gewenste prachtige uitstraling krijgt. Er zijn verschillende webshops en winkels waar u deze tegels kunt kopen. Niet alle zelliges zijn hetzelfde, zo zit er bijvoorbeeld verschil in kleur. Het is verstandig om de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat u straks mooie wandtegels in uw badkamer, keuken of toilet heeft.

 

Als u deze tegels in uw woning heeft geplaatst, verandert de uitstraling van de woning hier enorm door. Of u nou van Marokkaanse afkomst bent of de uitstraling gewoon erg mooi vindt, er is altijd wel een reden om zelliges in uw woning te plaatsen. Bij Ryan’s kunt u altijd rekenen op persoonlijk advies, zodat u uiteindelijk uitkomt bij de tegels die optimaal passen bij uw persoonlijkheid en bij het karakter van uw woning.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *