De eigenschappen van een keramische vloer op een rijtje

De eigenschappen van een keramische vloer op een rijtje

Een vloer van keramische tegels zien we steeds vaker. Deze vloer wordt ook wel gezien als de vloer van de toekomst. De vloer ziet er namelijk hartstikke mooi uit en er zijn onwijs veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast kan het ook overal geplaatst worden. Bijvoorbeeld in de tuin, maar ook in de woonkamer. In dit artikel bespreek ik de eigenschappen van een keramische vloer. 

 

Hard materiaal

 

Vloertegels van keramiek worden gemaakt van een mengsel van klei en zand. Dit samen met nog een aantal andere stoffen wordt gebakken onder extreem hoge temperaturen. Dit zorgt ervoor dat het materiaal erg hard wordt. Het voordeel hiervan is dat de tegels geen vocht meer opnemen. Waardoor de tegels waterdicht en gemakkelijk schoon te maken zijn. Daarnaast zijn deze tegels om dezelfde redenen ook uitermate geschikt voor in de tuin. Bijvoorbeeld als ondergrond voor een terras of veranda. 

 

Geschikt voor vloerverwarming

 

Een keramische vloer is ideaal als vloerbedekking voor op vloerverwarming. Dit komt omdat keramische tegels warmte goed geleiden. Het voordeel hiervan is dat de warmte van de vloerverwarming hierdoor snel worden doorgegeven aan de ruimte. Waardoor je sneller gebruik kunt maken van een verwarmde vloer. Daarnaast helpt het ook om de gehele vloer te verwarmen en niet alleen de plekken waar de leidingen zijn aangelegd. 

 

Hoge kwaliteit

 

Een andere eigenschap van een keramische vloer is dat de tegels van hoge kwaliteit zijn. De tegels zijn namelijk kleurvast. Dit zorgt ervoor dat je jarenlang gebruik kan maken van de tegels zonder dat dit ten koste gaat van de kleur. Daarnaast zijn de tegels ook nog eens slijtvast en is de kans op krassen klein. Dit is vanwege de hardheid van het materiaal. Er moet een hoop gebeuren wil de tegel beschadigd raken. 

 

Wil je graag meer informatie? Twijfel niet en neem gelijk een kijkje op https://www.ceramicavloeren.nl/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *