De plekken waar je een spiegel nodig hebt in huis

De plekken waar je een spiegel nodig hebt in huis

Een spiegel is niet alleen op z’n plek in de badkamer als praktisch hulpmiddel om te checken hoe je eruit ziet. Daarnaast is het ook een echt accessoire om op te hangen in andere ruimtes van je woning. Een spiegel kan het namelijk een stuk ruimtelijker laten ogen, geeft een bepaalde uitstraling en kan extra sfeer toevoegen. Er zijn een tal van stijlen spiegels op de markt, zoals ronde spiegels om op te hangen, een staande grote spiegel, of meerdere kleine spiegels aan de wand. Benieuwd naar alle mogelijkheden op maat en de mogelijke kamers in huis waar een spiegel goed tot zijn recht zou komen? Lees dan vooral verder in onderstaand artikel.

Een ruimere hal creëren met een spiegel

Een van de eerste ruimtes in huis waar een spiegel optimaal tot zijn recht komt, is de hal. De hal, gang of entree van je woning is vaak namelijk een donkere en smalle ruimte. Om deze optisch groter te laten lijken, kun je een grote spiegel plaatsen. Een extra tip hierbij is om de spiegel op een plek te zetten waar deze het meeste daglicht kan vangen. Hierdoor wordt er extra licht weerkaatst in de ruimte, waardoor deze lichter en ruimtelijker oogt.

Een spiegel in de woonkamer

Ook in de woonkamer kan een spiegel perfect passen. Afhankelijk van de stijl van je woning en de rest van het interieur zijn er een tal van spiegels om uit te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere variant met staal of hout voor in een industrieel interieur? Een spiegel met een rand van licht hout kan ook perfect passen in een meer landelijke sfeer. Een grote spiegel in de woonkamer kan horizontaal boven de bank of het dressoir geplaatst worden, maar je kunt deze ook meer nonchalant op de grond plaatsen.

De eetkamer of bij de eettafel

Een andere mogelijkheid om een spiegel te plaatsen in je huis is in de eetkamer of bij de eettafel in de buurt. Zo kan een grote, oversized spiegel perfect achter een eettafel passen. Deze zorgt dan namelijk voor een licht, ruimtelijk en sfeervol effect. Een bijkomend voordeel van deze plaatsing is dat de eettafel ook nog optisch een stuk groter lijkt.

Een praktische spiegel in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer is een spiegel een sfeervol én praktisch accessoire. Aangezien de slaapkamer vaak verbonden is met de kledingkast is deze perfect te gebruiken als passpiegel. Tevens is het natuurlijk een prachtig woonaccessoire voor deze ruimte. Doe hier ook meer inspiratie op voor het kiezen van een spiegel voor je slaapkamer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *