Deurslot: Hoe kiest jou het ideale model

Deurslot: Hoe kiest jou het ideale model

Hang- en sluitwerk is een belangrijk onderdeel van jouw woning. Hier is een item dat nooit onopgemerkt mag blijven bij de keuze van de afwerking van de woning: het slot. Naast de veiligheid, die in dit geval een voor de hand liggende vereiste is, zijn ook de intensiteit van het verkeer ter plaatse en het materiaal van het stuk fundamentele aspecten die in acht moeten worden genomen bij de keuze tussen de soorten sluizen.

Het feit dat dit een relatief goedkoop stuk is, betekent toch niet dat het slecht gekozen kan worden? Met dat in gedachten hebben we deze post voorbereid om elk type slot en de aspecten die jou moet prioriteren op het moment van aankoop uit te leggen. Volg het artikel en kies het ideale model!

Wat zijn de belangrijkste soorten sloten?

Toegangssloten, sloten en grendels zijn meestal de meest gebruikte opties. Er is ook veel vraag naar elektronische modellen, vanwege de hogere mate van veiligheid. Vervolgens controleert jou de kenmerken van elk model. Kijk maar eens!

Ingangsslot

De ingangssloten hebben twee handgrepen en kunnen zowel binnen als buiten de deur worden vergrendeld. Sommige modellen hebben een hendel of knop aan de binnenzijde in plaats van de sleutelhanger. In dit geval zal het nodig zijn om de sleutel alleen aan de buitenkant te gebruiken, bij het verlaten van het huis.

De veiligste modellen van ingangssloten omvatten een intern slot, dat wordt geactiveerd nadat de deur is vergrendeld. Ze worden aanbevolen voor elk type residentiële deur en bieden een gemiddeld veiligheidsniveau.

Vergrendelingsslot

Het vergrendelingsslot is in feite een aanvullend mechanisme op het ingangsslot, dat nog meer bescherming biedt voor de deur.

Omdat het systeem geen veren heeft om het slot te bedienen, kan het alleen handmatig worden bediend vanuit de woning, meestal met een sleutel, hendel of knop. Dit type slot is gemaakt van massief, sterk metaal, waardoor niemand de deur kan bewegen of openen.

Het eenvoudige sluitmodel wordt aanbevolen voor metalen of massief houten deuren. De modellen met een dubbel slot zijn op hun beurt ideaal voor glazen deuren – één aan de bovenzijde en één aan de onderzijde – om te voorkomen dat deuren breken als iemand ze probeert te forceren.

Het veiligheidsniveau van het stuk is dus hoog. Daarom worden de sloten niet alleen aangegeven voor de toegangsdeuren van het huis, maar worden ze ook vaak gebruikt in garages en andere constructies buiten de woning.

Grendels

Grendels zijn basistypes van sloten die aan de binnenkant van de deur zijn gemonteerd. Ze kunnen worden bediend met een knop, hendel of sleutel. Over het algemeen worden de eenvoudigste sloten bediend door de beweging van het onderdeel zelf.

Om deze redenen is het veiligheidsniveau van dit soort sloten laag en alleen geschikt voor binnenshuis, zoals slaapkamers, badkamers of kantoren.

Elektronica

De belangrijkste soorten elektronische sloten zijn die waarbij gebruik wordt gemaakt van biometrie, een wachtwoord of een afstandsbediening om de deur te ontgrendelen of te vergrendelen. Omdat het intelligente systemen zijn, kunnen ze worden vergrendeld of gestopt als ze verkeerd worden gebruikt, bijvoorbeeld door een verkeerd wachtwoord.

De elektronische modellen zijn ideaal voor buitendeuren en ook zeer aan te bevelen voor commerciële omgevingen. Het veiligheidsniveau varieert van gemiddeld tot hoog, afhankelijk van het type slot, en kan worden aangesloten op alarmsystemen die typisch zijn voor woon- of commerciële automatisering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *