Geurolie voor in huis

Geurolie voor in huis

Etherische oliën kunnen worden gebruikt in de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer om onder andere gevoelens van welzijn, ontspanning en concentratie te brengen. Wie op zoek is naar een gevoel van welzijn, ontspanning of concentratie in huis kan zijn toevlucht nemen tot een eenvoudige strategie, namelijk het gebruik van geurolie. Op zoek naar een beter resultaat voor het huis, wordt het gebruik van zuivere etherische oliën aanbevolen in plaats van synthetische oliën. De etherische oliën, omdat het natuurlijke producten zijn, die rechtstreeks uit de plant van oorsprong worden gewonnen, veroorzaken zelden hoofdpijn of vallen een allergische rinitis aan. Voor het aromatiseren van de ruimte is het mogelijk om zowel staafvormige aroma’s als keramische diffusors te gebruiken.

 

Omgevingen
De kamers van een huis hebben verschillende doeleinden, dus elke kamer heeft een bepaald soort geur nodig.

 

Woonkamer
De woonkamer is een zeer dynamische plek in het huis. Het is in deze omgeving dat mensen vrienden ontvangen, studeren, zitten aan het eind van de dag om een film te kijken en te ontspannen. Als u wilt ontspannen in de kamer, is het niet aangewezen om een geur van bijvoorbeeld pepermunt toe te voegen, die totaal verkwikkend en stimulerend is. In dit geval is het aan te raden om een etherische olie van sinaasappel te gebruiken, omdat deze een ontspannende en kalmerende werking heeft. Rozemarijn wordt aanbevolen om te helpen bij studies. Als het de bedoeling is om de concentratie te bevorderen en de spanning te verminderen, moet eucalyptus worden gebruikt.
Oranje daarentegen brengt welzijn en vreugde, terwijl kaneel het milieu verwarmt en de interactie tussen mensen bevordert. De oliban helpt het milieu te zuiveren en brengt goede energie en trillingen. De ceder, met een meer houtachtig aroma, brengt concentratie.

 

Keuken
Omdat de keuken een omgeving is met een geweldige mix van geuren, worden de citrusaroma’s zoals sinaasappel, citroen en mandarijn aanbevolen. Kruidenaroma’s, zoals anijs, kaneel, tijm, basilicum en zoet gras, zijn ook geschikt voor de keuken, omdat ze sterke geuren zoals frituren neutraliseren en aroma’s van andere bereidingen benadrukken.

 

Slaapkamer
De slaapzalen vragen om zachtere en verzachtende aroma’s. Om goed te slapen wordt daarom geadviseerd om lavendel etherische olie, kamille, melisse, marjolein en mandarijn te gebruiken.
Als het doel is om een romantischer of exotischer klimaat te verleiden en te creëren, zijn de etherische oliën van roos, jasmijn, neroli, kardemom, patchoeli, sandelhout en ambrette aangewezen.

 

Badkamer
Deze omgeving kan ruiken naar bloemen, zoals lavendel, geranium en palmarose, maar bovenal moet het een karakteristieke geur van reinheid hebben. De etherische oliën die deze geur verspreiden en die nog steeds bactericiden en fungiciden zijn, zijn: citroen, dennen, cipressen, eucalyptus, munt en tea tree. Het ideaal is om een paar druppels olie in een stuk katoen te doen dat in de wc-rol moet zitten. Bij het rollen van het papier zal het aroma zich door het milieu verspreiden.
Om de vloer schoon te maken en op smaak te laten komen, is het raadzaam om water en een beetje alcohol in een emmer te doen en er druppels olie aan toe te voegen. Maak een doek nat, draai het en geef het met behulp van een trekker over de vloer. Uw badkamer wordt geurig en vrij van bacteriën.

 

Bron: homewishez.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *