Gezinnen met kinderen opgelet; met deze aanpassingen in huis kunnen jouw kinderen ongeremd spelen

Gezinnen met kinderen opgelet; met deze aanpassingen in huis kunnen jouw kinderen ongeremd spelen

Heb jij één of meerdere kinderen? Dan heb je waarschijnlijk inmiddels gemerkt dat het hebben van kinderen effect heeft op jouw interieur. En alhoewel je natuurlijk jouw kinderen niet wil remmen in hun spelen, wil je waarschijnlijk zelf ook nog een beetje kunnen genieten van het interieur. Wij vertellen je hoe je met een aantal aanpassingen jouw kinderen ongeremd kunt laten spelen, zonder dat dat je jouw hele woning kost.

Het belang van een sterke vloer

Met kinderen in huis is een sterke vloer onmisbaar. Kinderen rennen, dansen, springen, spelen, vechten en gebruiken de vloer als één groot speeloppervlak. Door dit intensieve gebruik kan de vloer snel slijten en een kwetsbare vloer bovendien binnen een handomdraai een haveloze uitstraling krijgen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je investeert in een sterke, robuuste vloer die eenvoudig gereinigd kan worden en nagenoeg onbeschadigbaar is. Een epoxy vloercoating is een vloercoating gemaakt van de harde kunststof epoxy. Deze vloercoating kan over een egale (!) bestaande vloer worden gegoten (denk hierbij aan een een beton-, cement- of tegelvloer), waardoor er een sterke, strakke vloer ontstaat. Een epoxy vloercoating is nagenoeg onverwoestbaar en verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen, waardoor je er jarenlang van kunt genieten en er bovendien voor elke woning een passende oplossing geleverd kan worden. 

Een speelhoek of speelkamer

Kinderen hebben naast hun slaapkamer een extra ruimte nodig waar ze naar hartenlust kunnen spelen. Denk hierbij aan een plaatsje op zolder of in jullie ruime hal/gang of een speelhoek in woonkamer. Door kinderen een eigen plaatsje te geven om te spelen voorkom je dat speelgoed door het hele huis slingert, jouw kinderen elk hoekje als speelhoekje gebruiken en jouw woning overal beschadigingen oploopt. Een eigen speelruimte voor de kinderen verzekert je er bovendien van dat de rest van het huis gewoon van jou is, zodat jouw woning niet volledig door de kinderen wordt overgenomen.

Kidsproof meubilair

Kinderen spelen er graag op los en letten daarbij niet altijd op hun omgeving en de eventuele kwetsbaarheid ervan. Antiek meubilair, een dure bank van een kwetsbare stof en fragiel decoratiemateriaal zijn daarom af te raden in een woning waar kinderen wonen. Ga in plaats daarvan op zoek naar kidsproof meubilair en sterke stoffen die goed tegen een stootje bestand zijn. Eetkamerstoelen van kunststof, een leren of nep leren bank, metalen meubilair en een robuuste tafel kunnen ervoor zorgen dat jouw interieur niet binnen een aantal maanden uitgeleefd is, waardoor jij er langer van kunt genieten. Binnen elke interieurstijl is kidsproof meubilair te vinden, zodat jij op het gebied van smaak geen concessies hoeft te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *