Hoe een kleine keuken ook mooi en sfeervol kan zijn

Hoe een kleine keuken ook mooi en sfeervol kan zijn

Heb je een klein huis dan zul je waarschijnlijk ook een kleine keuken hebben. Ondanks dat de meeste mensen vooral groot willen kan een kleine keuken ook een droomkeuken zijn. Is jouw keuken helemaal naar je eigen wensen en smaak dan ontstaat er vanzelf een keuken waar je tevreden mee kan zijn, ongeacht klein of groot.

Keuze tussen apparatuur tegenover kastruimte bij je kleine keuken

Heb je zelf een kleine keuken dan moet je keuzes gaan maken. Bijvoorbeeld de keuze tussen apparatuur tegenover kastruimte. Wil je bijvoorbeeld een vaatwasser in je kleine keuken hebben dan kan dat ten koste gaan van een keukenkastje minder. Hoeft natuurlijk geen probleem te zijn als je een voorraadkast buiten de keuken hebt. Kies voor een bordenrek waar je alle servies opgeborgen kunnen worden. Op deze manier ontstaat er weer meer kastruimte en creëer je een kleine maar praktische keuken.

Prop je kleine keuken niet te vol met van alles

Je ziet het veel mensen doen bij een kleine keuken, alles propvol stoppen tot het maximum. Alles om maar elke vierkante meter te benutten. Je moet jezelf afvragen of dit wel zo handig is om te doen. Het resulteert namelijk in een super overvolle keuken waar je het overzicht kwijtraakt. En een overvolle keuken voelt dan juist nog kleiner aan dan dat het eigenlijk al is. Maak gebruik van veel ruimte en licht om de keuken te laten ademen.

Doe niet gebruikte pannen en potten weg

In veel kleine keukens zie je dat veel pannen en potten niet worden gebruikt. Ze nemen alleen maar veel ruimte in beslag. Advies is dan ook om niet gebruikte pannen en potten weg te doen. Ga goed na wat je niet gebruikt en doe ze gewoon weg. Dat zorgt voor meer ruimte voor andere objecten. Heb je bijvoorbeeld een pan die je maar heel weinig gebruikt, vindt dan een andere plaats in het huis. Naast pannen en potten geldt dat hetzelfde voor bijvoorbeeld tupperware bakjes. Hoeveel gebruik je dat nu eigenlijk? Niet of nauwelijks gebruiken is wegdoen.

Kies bewust voor het apparatuur in je kleine keuken

Apparatuur neemt meestal veel ruimte in beslag bij kleine keukens. Daarom moet je heel efficiënt met de ruimte omgaan. Merk je van jezelf dat je de oven niet zo vaak gebruikt, kies dan voor een combi magnetron. En woon je vlakbij een supermarkt dan is het slimmer om voor een kleine koelkast te gaan in plaats van een enorme grote koelkast.

Planken in je keukenkasten bieden veel ruimte

Keukenkastjes met planken bieden ontzettend veel ruimte aan. Vooral bij kleine keukens is dat een absolute must en daar moet je gebruik van maken. Je kunt namelijk met dit soort keukenkastje maximaal de hoogte en diepte gaan benutten. Of maak gebruik van planken in plaats van bovenkastjes. Je zorgt hiermee voor een stuk minder vol uiterlijk en dat schept in kleine keukens direct meer rust. Neem dus zeker direct een kijkje bij de showroomkeukens van Superkeukens voor een compleet en voordelig aanbod!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *