Hoe herken ik ratten?

Hoe herken ik ratten?

Weet je niet zeker of er zich ratten in je huis bevinden of vermoed je dat één hebt zien lopen? Dat is niet natuurlijk geen fijn gevoel. De beestjes, die op het eerste gezicht nietsvermoedend lijken, jagen je soms de stuipen op je lijf. Daarnaast veroorzaken ze vaak ook nog erg veel schade. Ook brengen ze vaak nog vervelende ziektes met zich mee. Kortom, je wil geen ratten in je huis. In deze blog lees je alles over hoe je ratten herkent.

 

Keutels op een hoopje

De uitwerpselen van ratten zijn een van de meest voorkomende signalen die de beestjes achterlaten. In het geval van ratten liggen de keutels in een groepje bij elkaar. Is dit niet het geval en liggen ze verspreidt? Dan heb je waarschijnlijk last van muizen. Zodra de keutels er ‘banaanvormig’ uitzien, heb je mogelijk last van de zwarte rat. Als ze er ‘pindavormig’ uitzien, zit(ten) er waarschijnlijk (een) bruine rat(ten) in je huis. Indien de keutels zacht zijn en glanzen, zijn de ratten waarschijnlijk nog actief. Wil je de poep gaan opruimen? Was dan grondig je handen als u klaar bent, ratten nemen namelijk ziektes met zich mee.

 

Knaagschade aan kabels

De tanden van ratten groeien in grote snelheid. Om ze kort en scherp te houden, knagen ze vaak aan verschillende objecten, zoals plastic, hout, beton en aluminium. Zodra ratten zich in huizen bevinden, knagen ze het liefst aan elektriciteitskabels, wat uiteindelijk schade oplevert aan de apparaten zelf. Het kan zelfs ook nog brand veroorzaken. Probeer er daarom zo snel mogelijk bij te zijn zodra u opmerkt dat er aan uw kabels geknaagd is.

 

Buiksmeer tussen de wand
Ratten lopen vaak dezelfde routes, dit omdat de beestjes slecht zicht hebben. Ze lopen vaak langs of tussen plinten en muren. Door het vet en vuil wat zij op hun lichaam dragen laten zij donkere en vieze vlekken achter. Zodra u dit soort vlekken op dit soort plaatsen ontdekt, hebt u waarschijnlijk last van ratten in uw huis. Probeer de ratten te bestrijden of schakel hulp in van een rattenbestrijder. Wilt u ratten tussen de wand bestrijden ? Op een onbereikbare plek, waar het voor u onmogelijk is om bij te kunnen ? Schakel dan hulp in van de rattenbestrijders van Beestjes Kwijt! Zij hebben alle middelen in huis om zo snel mogelijk van uw vervelende ratten af te komen. Vul je contactgegevens in op de site, vermeld daarbij uw probleem en u wordt vaak al dezelfde dag geholpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *