Hoe verkoop ik snel mijn huis?

Hoe verkoop ik snel mijn huis?

Het verkopen van je woning is altijd een spannende situatie. Afhankelijk van tal van factoren kan dat heel snel gaan, maar soms moet je geduld hebben. Toch kan het wenselijk zijn om je woning snel te verkopen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je eindelijk die droombaan hebt gevonden of als het bod wat je hebt gedaan op die ene woning is geaccepteerd. In dat laatste geval wil je natuurlijk niet in een situatie terecht komen waarbij je dubbele hypotheeklasten hebt. Gelukkig kun je door slim te handelen, veel invloed uitoefenen op de snelheid waarmee je jouw huidige woning kunt verkopen. Hieronder een aantal antwoorden op de vraag: hoe verkoop ik snel mijn huis?

De makelaar
De makelaar is de spil in het hele verhaal. Een mooie website en een vlotte babbel zijn wellicht handig, maar uiteindelijk komt het aan op de verkoopkwaliteiten van de makelaar. Dat gezegd hebbende is het een pluspunt als de makelaar bekend is met de lokale markt. Op die manier is de kans een stuk groter dat hij of zij de juiste kandidaat weet te vinden voor je woning.

De juiste vraagprijs
Wil je jouw woning snel verkopen, dan zal je een realistische vraagprijs moeten hanteren. In veel gevallen is dat een stuk lager dan wat je er eigenlijk voor wilt hebben. Dat hoeft uiteraard niet altijd zo te zijn, maar vaak is het wel een goede manier om de woning snel te verkopen. Laat je in ieder geval goed adviseren door de makelaar omtrent de vraag wat haalbaar is.

Kom zelf in actie
Je kunt zelf veel doen om de verkoop van je woning in een stroomversnelling te brengen. Dat wil zeggen, blijf niet wachten op het telefoontje van de makelaar. Je kunt je woning ook zelf promoten via websites als Marktplaats. Zorg in dat geval wel voor een visueel aantrekkelijke opmaak van je advertentie, bijvoorbeeld door het plaatsen van foto’s.

Foto’s zijn leuk, maar een video werkt beter
Natuurlijk wil je de woning aan aspirant-kopers kunnen tonen. Foto’s zijn daarbij onmisbaar, maar wil je er voor zorgen dat jouw woning echt opvalt, kies dan voor een promotievideo. Een professioneel geproduceerde video zorgt ervoor dat je woning echt de aandacht krijgt die het verdient. Een ander belangrijk voordeel is dat advertenties met een promotievideo op Funda sneller worden gevonden. Je verhoogt daarmee dus zeker de kans op een snelle verkoop.

Laat een verzorgde indruk achter
Het promoten van je woning is belangrijk, maar nog belangrijker is de indruk die een koper krijgt tijdens een bezichtiging. Zorg niet alleen voor een opgeruimd huis, maar onderschat zeker niet het effect van geur. Ruikt je woning lekker fris, dan zorgt dit direct voor een positieve indruk. Ga in geen geval dweilen voordat je bezoekers krijgt, maar gebruik de stofzuiger. Wil je het echt slim aanpakken, zuig dan eerst een beetje waspoeder op. Op die manier blijft er een heerlijke geur achter en ruikt je woning niet muf.

 

Bron: woonenleven.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *