Is een diamond painting duur om te maken?

Is een diamond painting duur om te maken?

Wanneer je voor het eerst een diamond painting gaat bestellen is het niet meer dan normaal dat je, je een aantal vragen zal stellen. Een vaak gestelde vraag heeft bijvoorbeeld betrekking tot de kostprijs waar een diamond painting over beschikt. Het prijskaartje van een diamond painting wordt in de praktijk beïnvloed door heel wat verschillende factoren. Zo is er bijvoorbeeld de keuze tussen een standaard en een maatwerk diamond painting. Dat is echter niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van het verschil in kostprijs tussen de verschillende afmetingen waar een diamond painting over kan beschikken? In ieder geval, ben jij ook benieuwd met welk budget je rekening dient te houden voor wat het kopen van een diamond painting betreft? Lees dan snel verder en je komt er alles over te weten!

             Keuze tussen een standaard en maatwerk diamond painting

Misschien wel de belangrijkste keuze die je zal moeten maken is deze tussen een standaard diamond painting en een maatwerk exemplaar. In het laatste geval wordt er dus gekozen voor een diamond painting eigen foto. Het betreft hier een diamond painting welke zoals de naam reeds laat vermoeden volledig wordt gemaakt aan de hand van een door jou uitgekozen foto. Het spreekt voor zich dat het bestellen van een dergelijke diamond painting een stukje duurder is, maar dan heb je ook wat. Hou er wel rekening mee dat niet alleen de kostprijs van je maatwerk diamond painting kan verschillen, maar er doorgaans ook een (aanzienlijk) langere levertermijn voor kan gelden. Ook hier zal je wel even bij stil willen blijven staan.

             Het formaat van je diamond painting

Een diamond painting kan je werkelijk in de meest uiteenlopende formaten bestellen. Veel mensen die voor het eerst aan de slag gaan met een diamond painting kiezen er dan ook in de praktijk voor om te beginnen met een klein exemplaar. Een dergelijk exemplaar is eenvoudig te maken en kan je in geen tijd ergens een plaatsje geven in je interieur. Het spreekt voor zich dat ook het formaat van de diamond painting een niet onaanzienlijke invloed kan hebben op de kostprijs die je moet betalen. Hoe groter de diamond painting, des te duurder het canvas, maar ook des te meer steentjes er logischerwijs meegeleverd dienen te worden. Wil je dus met andere woorden de kostprijs van je diamond painting zoveel mogelijk binnen de perken houden? Dan is het altijd belangrijk om te kiezen voor een kleiner formaat.

             Het design waar je diamond painting over beschikt

Last but not least is er ook nog het design waar je diamond painting over beschikt. Er zijn op de markt heel wat verschillende diamond paintings terug te vinden die over een speciaal design beschikken. Dergelijke exemplaren voorzien je van heel wat puzzelplezier, maar zijn doorgaans ook een flink stukje duurder. Dit gezegd zijnde, wanneer je ze achteraf in je interieur gaat ophangen kan je wel rekenen op een erg leuke extra touch. Ondanks het feit dat ook deze speciale diamond paintings dus zeker het overwegen waard zijn moet je er wel altijd een beetje extra budget voor voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *