Jouw huis beter indelen met een scheidingswand

Jouw huis beter indelen met een scheidingswand

Ook de grootste villa’s kunnen overvol aanvoelen als ze niet de juiste indeling hebben wat betreft afscheidingen. Om meer ruimte te creëren, is het mogelijk om een scheidingswand in je huis te bouwen. Dit is een eenvoudige en goedkope manier om een betere indeling voor je huis/ruimte te creëren.

Elke kamer in je huis kan een ander gebruik hebben, en elke kamer zou ergens voor gebruikt moeten worden. Je slaapkamer kan worden gebruikt als fitnessruimte, of je woonkamer kan worden omgebouwd tot een werkplaats. Misschien wil je jouw eetkamer ombouwen tot een kantoor of extra slaapkamer, en moet je de muur tussen de eetkamer en de keuken wegbreken om een grotere opening te maken die een gemakkelijke doorgang tussen de twee kamers mogelijk maakt.

Ook goed voor de korte termijn

Als je niet zeker weet of je op lange termijn in het huis wilt blijven wonen, voorkom je met een scheidingswand dat je meubels moet kopen die niet in de nieuwe indeling van de kamers passen. Zelfs als je besluit om uiteindelijk te verhuizen en je huis te verhuren, kun je één kant van je huis verhuren tegen een hogere prijs dan de andere kant, waardoor je opbrengsten hoger zijn dan zonder de geïnstalleerde scheidingswand.

Welke voorbereidingen moet je treffen? 

Om een scheidingswand in je huis te installeren, moet je de ruimte opmeten en weten welke gereedschappen je moet gebruiken, welke materialen je nodig hebt en hoeveel die materialen kosten. Het is vooral belangrijk om de afmetingen van de ruimte en de hoogte van de deuren te weten, omdat je dan kunt bepalen waar je de planken moet zagen en hoe hoog je het plafond moet maken. Je moet er ook voor zorgen dat er geen elektriciteitsleidingen of andere obstakels door de ruimte lopen die beschadigd zouden kunnen raken door erin te zagen. Als je een scheidingswand plaatst in een appartement of flatgebouw, heb je vaak ook toestemming nodig van je huisbaas of van de vereniging van eigenaren voordat je dit doet. Lees hier ook meer over verbouwingen bij een huurwoning

Welke materialen heb je nodig? 

Er zijn veel verschillende soorten scheidingswanden: sommige hebben ramen, andere niet; sommige zijn gemaakt van massieve stukken hout; andere gebruiken traliepanelen of roosters (metalen staven); enzovoort. Je moet een type scheidingswand kiezen dat het beste bij jouw behoeften past. De materialen hiervoor verschillen dus per situatie. Alles wat je nodig hebt kun je vervolgens krijgen bij, bijvoorbeeld, een (online) bouwmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *