Tips voor een modern interieur

Tips voor een modern interieur

Een moderne interieurstijl kan jouw woning omtoveren tot een oase van rust en geeft jouw woning een stijlvolle uitstraling. Een moderne woonstijl creëren, kan soms nog best lastig lijken. Gelukkig hebben wij de beste tips voor een modern interieur op een rij gezet. Lees gauw verder en leer hoe je jouw woning kunt omtoveren met een modern interieur.

 

Less is more
De eerste stap in de richting van een modern interieur is het minimaliseren van jouw interieur. Bij een moderne woonstijl staat de simpliciteit van het interieur centraal. Overbodige decoratie en prullaria zorgen niet alleen voor een stijlruis, maar ook voor een rommelig gevoel. Ga eens grondig opruimen en doe overbodige decoratie de deur uit. Less is zeker more in een modern interieur.

 

Kleurenschema
Bij een modern interieur hoort een kleurenschema. Dit is een schema aan kleuren die je terug wilt zien in jouw woning. Dit kan bijvoorbeeld een drietal kleurtonen zijn. Wanneer je je strikt houdt aan een kleurenschema, zorg je voor meer orde en regelmaat in jouw woning. Dit is cruciaal voor een modern interieur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleurenschema van wit, zwart en een bonte kleur of bijvoorbeeld voor lichte zandtonen.

 

Eenvoud in ontwerp
Kenmerkend aan deze interieurstijl is de eenvoud in de ontwerpen. Jouw bank is strak, de kussens hebben geen ruches en de tafel is simpel qua design. Bij een modern interieur blijven de ontwerpen simpel, maar doeltreffend. Wat dacht je bijvoorbeeld van de lichtballetjes aan een lichtsnoer als lamp boven de eettafel? Dit is een typisch eenvoudig modern design.

 

Harde materialen
Wanneer men denkt aan een modern interieur, dan denkt met niet aan hout of zachte natuurlijke materialen. Bij een modern interieur horen harde materialen. Zo kan de vloer bijvoorbeeld gegoten worden en zijn de tafels en stoelen van een krachtig soort plastic. De moderne woning heeft minder natuurlijke materialen en meer harde materialen. Je kunt jouw moderne woning een industriële twist geven en kiezen voor industriële tafellamp van metaal.

 

Je kunt zowel online als in woonbladen inspiratie opdoen voor een moderne interieurstijl. Je kunt jouw favoriete moderne interieurs opslaan als inspiratiebron. Maak ook gebruik van het bovenstaande lijstje met tips en creëer een moderne interieurstijl bij jou in huis. Met een aantal kleine veranderingen kun je jouw woning een echte moderne make-over geven.

 

Bron: woningfacts.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *