Vloerverwarming helpt u energie te besparen

Vloerverwarming helpt u energie te besparen

Vloerverwarming, comfortabel en energiezuinig

Vloerverwarming is een van de meest comfortabele manieren om uw huis te verwarmen. Veruit het meest voorkomende type vloerverwarming is een zogenaamde watervoerende vloerverwarming. Deze bestaat uit buizen die in de vloer liggen. Door de buizen stroomt warm water. Het water wordt verwarmd met de CV ketel, zonneboiler of warmtepomp. Door het warme water wordt de gehele vloer gelijkmatig warm. Dit zorgt ervoor dat de lucht in de woonkamer ook gelijkmatiger opgewarmd wordt. Zo voorkomt u met vloerverwarming tocht door temperatuurverschillen in uw woonkamer. Al met al voelt het met vloerverwarming een stuk comfortabeler aan en kan de thermostaat vaak een graadje lager zonder dat het oncomfortabel wordt.

 

Hoe haalt u het optimale rendement uit uw vloerverwarming?

Het optimale rendement begint bij de installatie. De buizen dienen op de optimale afstand van elkaar ge├»nstalleerd te worden. Als de buisafstand te klein is, dan wordt de warmteafgifte per vierkante meter te groot. Liggen de buizen te ver van elkaar, dan ontstaan er warme en koele plekken op de vloer. Hierdoor kunt u alsnog tocht krijgen. Ook de diepte is van belang. De warmte afgifte, en daarmee het rendement, is optimaal bij een diepte van 2,5 – 3,0 cm. De materiaalkeuze voor de vloer is ook van belang. Het is met name belangrijk dat het materiaal niet een te groot isolerend vermogen heeft. Tegels zijn perfect in combinatie met vloerverwarming. U kunt beter geen zachte houtsoorten of tapijt gebruiken. Er bestaan ook laminaat soorten die met vloerverwarming gecombineerd kunnen worden. Dit staat op de verpakking. Het is aan te raden vloerverwarming door een professional aan te laten leggen.

 

Energieleveranciers vergelijken

Als uw vloer met vloerverwarming is ge├»nstalleerd en de thermostaat optimaal is ingesteld, kunt u genieten van een comfortabel warme woonkamer. Bij vloerverwarming is het belangrijk om de thermostaat ’s nachts op 17 graden te zetten. Dit verkort de opwarmtijd in de morgen. U gebruikt in totaal minder energie dan wanneer u de thermostaat ’s nachts op 15 graden zou instellen. Om meer te besparen op uw energierekening, loont het om energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Het is goed mogelijk dat er voor uw situatie een goedkoper alternatief beschikbaar is. Energie vergelijken kunt u eenvoudig doen op de website van overstappen.

 

Overstappen naar een andere energieleverancier

Overstappen naar een andere leverancier is eenvoudig. Nadat u heeft uitgezocht wat voor u de beste keuze is, kunt u overstappen door gemakkelijk energie te vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *