Waarom is het aanbrengen van een gietvloer in huis een goed idee?

Waarom is het aanbrengen van een gietvloer in huis een goed idee?

Voor woningen heeft men lang gezocht naar een vloer die niet alleen mooi, maar ook gemakkelijk schoon te houden is. Daarom zijn vooral de gietvloeren de laatste jaren sterk in opkomst. Gietvloeren geven een uniek effect in een woning. Omdat ze tegenwoordig in zeer veel kleuren leverbaar zijn, kunnen ze bij ieder interieur gebruikt worden. De vloeren kunnen snel en eenvoudig worden aangebracht. Ze worden niet gelegd maar gegoten. Bij de aanschaf van het materiaal wordt vaak gezegd dat de het gemakkelijk zelf kunt leggen. Het is echter verstandiger om het aanbrengen van de vloer over te laten aan de vakman. Hij weet precies wat er gedaan moet worden. De vloer die gegoten wordt, kan over iedere bestaande vloer worden aangebracht. De bestaande vloer moet wel egaal zijn. Scheuren die in de vloer aanwezig zijn, worden door het materiaal van de gietvloer afgedicht. Voordat de vakman de gietvloer aanbrengt, wordt alles zeer goed stofvrij gemaakt. Daarna zal hij het gekozen materiaal over de vloer uitgieten. Het materiaal wordt door de vakman gelijkmatig verdeeld en daarna kan het drogen. Er moet wel gekozen worden voor het juiste materiaal. Er kan voor een woning worden gekozen uit polyurethaan, epoxyhars of een vloer met een betonlook. Epoxyhars wordt vooral in bedrijven toegepast waar gewerkt wordt met chemische stoffen.

 

Een vloer van polyurethaan.

In een woning wordt vaak gekozen voor polyurethaan. Dat komt omdat het mariaal in zeer veel verschillende designs te verkrijgen is en daarom voor ieder interieur toepasbaar is. Daarbij kan het materiaal over een bestaande vloer met vloerverwarming worden gelegd. Het is veerkrachtig en dus helemaal geschikt om er kinderen op te laten spelen. Wanneer ze wat laten vallen op de vloer is het niet altijd direct stuk. Ook is een vloer van polyurethaan waterdicht en geluidsabsorberend.

 

Gietvloeren met een betonlook.

Gietvloeren met een betonlook worden tegenwoordig in veel woningen aangebracht. Zo’n vloer is niet alleen praktisch, maar biedt ook comfort. De betonvloer die vooral slijtvast, sterk en duurzaam is, is ook geschikt om in een woonkamer aan te brengen die een industriële uitstraling heeft. Het is vooral de afwerking van een gietvloer betonlook die belangrijk is. Wanneer de vloer is gedroogd, wordt hij eerst  gepolijst. Vervolgens wordt de vloer voorzien van een was of lak. Door deze manier van afwerken kan de vloer gemakkelijk worden schoongemaakt. De gietvloer betonlook wordt naadloos aangebracht, is slijtvast en duurzaam. Je kunt de betonlook gietvloer in de kleur grijs aanbrengen, maar ook alle andere kleuren zijn mogelijk. De sfeer die een woning uitstraalt, is voor een groot deel afhankelijk van de vloer. Weet je niet welke vloer je wil nemen laat de woning dan bekijken door een binnenhuisarchitect.  Ondanks de kosten die je moet betalen voor het advies krijg je er later geen spijt van dat je de vloer hebt laten aanbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *