Wat is kenmerkend aan een landelijk interieur?

Wat is kenmerkend aan een landelijk interieur?

Een landelijk interieur is een van de meest populaire stijlen van tegenwoordig. Maar wat maakt een landelijke woonstijl zo bijzonder en wat zijn precies de kenmerken ervan? Wij zetten ze voor jou hier even op een rijtje. Laat je inspireren!

  1. Discrete kleuren
    In een woonlandelijke stijl gebruik je geen opvallende kleuren. Ga voor verschillende tinten grijs, bruin, beige en naturel hout. Hoewel lichtroze en lichtblauw niet direct oorspronkelijk in de landelijke stijl voorkwam, mogen deze tinten ook wel in je landelijke interieur. Overdrijf hier niet mee, anders krijg je eerder een romantische of meisjesachtige look.
  2. Natuurlijke materialen
    Het klinkt logisch dat je voor een landelijke stijl uitsluitende natuurlijke materialen gebruikt. Maar het is ook een kwestie van hierin consequent te blijven. Kunststof kan ├ęcht niet in deze woonstijl. Ga voor hout, metaal, glas, terracotta en steen. Voor de aankleding van je interieur ga je voor wol, katoen en jute.
  3. Ruwe vormen en afwerking
    Landelijke meubelen zijn vooral functioneel. Ze zijn namelijk sterk, stoer en duurzaam. Het hout is vaak naturel gelaten zodat je de houtstructuur mooi kunt zien. Een beetje romantiek mag, maar overdrijf niet met franjes of krullen.

Tot slot: enkele voorbeelden ter inspiratie
Denk bij een landelijk interieur aan houten vloeren, houten ramen en deuren of houten plafonds. Uiteraard kies je voor houten meubelen in wit of naturel hout. Kies voor wollen vloerkleden, wollen kussens, wollen dekentjes en katoenen overgordijnen. Je mag gerust zelf aan de slag gaan en je kussens en dekentjes haken of breien. Sommigen halen leer en dierenvachten in huis. Als je hier niet mee overdrijft, is dit prima! Ga voor terracotta of glazen vazen en schotels. Haal rieten of rotan manden in huis. En wat denk je van een houten lampenkap of houten kandelaars? Het brengt warmte en gezelligheid in je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *