Wat zijn de beste vloeren voor een badkamer

Wat zijn de beste vloeren voor een badkamer

Als je je badkamer aan het verbouwen bent, dan zijn er een hoop keuzes die gemaakt moeten worden. Naast het meubilair en de sanitaire voorzieningen, is ook de keuze van de vloer een erg belangrijke. Niet alleen moet deze passen bij de vochtige omgeving van de badkamer, maar daarnaast is deze ook erg belangrijk voor de sfeer en de uitstraling van de badkamer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor grijze, grote tegels in een moderne badkamer, of juist voor hout in een landelijke badkamer. Benieuwd naar de beste vloeren voor in je badkamer? Hier vind je een beschrijving van de populairste vloeren om inspiratie op te doen.

Een tegelvloer in verschillende stijlen

Een van de meest gekozen vloer voor in de badkamer is een tegelvloer. Niet gek, want tegels zijn waterdicht en erg gemakkelijk in het onderhoud. Daarnaast kun je er vele kanten mee op en zijn er enorm veel stijlen tegels. Ze zijn er in verschillende afmetingen, kleuren en patronen. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale, strakke tegel of voor kleinere, kleurrijke statement tegels. Naast het type tegel kun je nog een stuk meer afwisselen. Zo kun je de ligging van de tegels zelf bepalen, waardoor een geheel andere sfeer gecreëerd kan worden. 

Vloer voor in de douche

Niet alleen voor in de badkamer moet een vloer worden gekozen, maar ook in de douche moet een vloer komen te liggen. Natuurlijk kan je er voor kiezen om de vloer door te laten lopen in de douche, maar je kunt ook een aparte douche vloer laten leggen. Zo zijn er bijvoorbeeld waterdichte en luxe douchevloeren op maat, gemaakt van solid surface. Dit type geeft een luxe uitstraling aan je badkamer en is verder een enorm duurzaam materiaal. Het is volledig waterdicht en daardoor ook zeer hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken.

Natuurproducten: steen en marmer

Naast tegels is het ook mogelijk om natuurstenen te gebruiken in je badkamer. Met steen of beton kun je een hele industriële, robuuste uitstraling aan je badkamer geven. Wil je juist een meer luxueuze sfeer? Dan kan een marmeren vloer de perfecte optie zijn. Marmer is natuurlijk wel een duur materiaal, maar is wel geeft wel een prachtige look aan de ruimte. Combineren met goud of staal is prachtig en je kunt er eindeloos veel kanten mee op. 

Hout in de badkamer

Het is tegenwoordig ook mogelijk om hout waterafstotend te maken, waardoor een houten vloer ook perfect in een badkamer past. Een houten vloer is een perfecte basis voor een Scandinavische badkamer of landelijke en geeft een warme uitstraling. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *