Wat zijn de meest waardevaste woningen?

Wat zijn de meest waardevaste woningen?

Als je een woning koopt om er zelf in te gaan wonen of als investering dan is het verstandig goed te kijken welke woningen de meest vaste waarde hebben. Dit geldt uiteraard voor woningen door het gehele land. Kijk bij NieuwWonen Eindhoven ook eens wat de meest waardevaste woningen in deze streek zijn. Zo weet je meteen bij welke woningen een investering een goed rendement kan opleveren. Waardevastheid is zowel belangrijk als je in de eigen woning woont, als wanneer je een woning verhuurt aan een ander. 

Kijk naar de locatie van de woning

Als je een woning koopt die je wilt verhuren aan iemand anders dan is het zaak altijd goed te kijken naar de locatie. In een stad zoals Eindhoven zijn huizen in bepaalde wijken nu eenmaal populairder dan in andere wijken dus koop je een woning aan in een wijk waar veel liefhebbers voor zijn, dan is de woning zeker meer waardevast. Als je weet wat voor mensen in Eindhoven op zoek zijn naar woonruimte kun je daar je aankoop op baseren. Je kiest dan voor een woning die bij veel kopers in de smaak valt. Het liefste koop je natuurlijk direct in het centrum, maar dat is helaas financieel niet altijd haalbaar. Probeer hier slim naar te kijken. 

Laat je bijstaan door een adviseur

Dit is uiteraard makkelijk te bepalen als je zelf reeds in de stad of omgeving woont maar is dat niet het geval, schakel dan altijd een adviseur in om je daarbij te helpen. Zij weten naar welke woningen in welke wijken veel vraag is en kunnen je bepaalde straten of typen woningen aanraden zodat jij er het meeste rendement op krijgt. Woningen die goed in orde zijn en waaraan weinig onderhoud is, hebben uiteraard ook een hogere vaste waarde. 

Kijk naar het publiek

Als je een waardevaste woning wilt aanschaffen, kijk dan ook altijd naar wat voor soort woningen de vraag het hoogste is. Zijn dit in Eindhoven bijvoorbeeld studentenwoningen of juist woningen voor jonge gezinnen, of misschien appartementen voor ouderen? Bepaal op basis van de vraag waarin je investeert. Heb je namelijk een pand aangekocht waar veel vraag naar is, dan loop je weinig kans dat dit leeg komt te staan en behoud je je inkomsten. Dit geldt natuurlijk ook voor een woning waarin je zelf je intrek neemt. Is dit een gewild woningtype op een geliefde locatie? Dan zal de waarde ervan hoger blijven en krijg je er meer voor als je de woning besluit te verkopen dan wanneer de woning op een minder favoriete plek staat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *