Welk type garagedeur past bij jou?

Welk type garagedeur past bij jou?

De markt van garagedeuren is zeer divers. Er zijn veel verschillende typen garagedeuren verkrijgbaar. Dus hoe bepaal je nu welk type garagedeur bij jou past? In dit artikel bespreken de verschillende garagedeuren zodat het keuzeproces wat makkelijker wordt.

Roldeuren

Roldeuren voor garages worden nog vaak verward met de roldeuren die je in opslagboxen ziet. Maar garage roldeuren zijn toch echt anders. Zo zijn ze geïsoleerd, zijn de panelen veel steviger en oogt het geheel strakker.

Roldeuren zijn ideaal als je je garage als opslagruimte wilt gebruiken of wanneer je geen oprit hebt. Doordat de deurpanelen verticaal worden geopend verlies je namelijk geen ruimte in de garage en kun je dus optimaal je spullen kwijt. Bovendien hoe je je nooit zorgen te maken dat je voorbijganger raakt als je de garagedeur opent.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren zijn vergelijkbaar met roldeuren. Het verschil is dat de deurpanelen iets breder zijn en dat de deurpanelen direct onder het plafond worden gehangen in plaats van in een opbergsysteem.

Sectionale garagedeuren zijn bovendien in vele uitvoeringen te bestellen. Je hebt keuze uit diverse kleuren en motieven. Er is altijd wel een deur te vinden die bij de uitstraling van je woning past.

Zijdelingse sectionaaldeuren

Dit type deur is een variant van de standaard sectionaaldeur. Het verschil zit hem in de manier waarop de deur open gaat. Zijdelingse sectionale deuren worden namelijk horizontaal geopend in plaats van verticaal.

Het grote voordeel hiervan is dat zijdelingse sectionaaldeuren de ideale oplossing zijn als je de garage vaak in en uit wilt gaan. Bijvoorbeeld omdat je even snel de fiets wilt pakken.

Openslaande garagedeuren

Met openslaande garagedeuren creëer je als het ware een tweede voordeur. Dit type garagedeur bestaat uit twee deurenhelften zijn die je los van elkaar kunt openen en sluiten. Openslaande deuren voor garages worden steeds vaker toegepast, omdat het een ideale deur is als je de garage niet als parkeerplaats gebruikt.

Je kunt snel de garage in en uit gaan, de deurbladen zijn goed geïsoleerd en het is zelfs mogelijk om de ramen in de deuren te laten maken zodat het niet te donker is in de garage. Een belangrijk aandachtspunt met betrekking tot openslaande garagedeuren is dat ze niet elektrisch bedienbaar zijn.

Kanteldeuren

De kanteldeur is een echte klassieker onder de garagedeuren. Dit type garagedeur bestaat uit één geheel dat tijdens het openen naar buiten kantelt. Hierdoor is het belangrijk om voldoende ruimte voor en achter de garagedeur over te laten.

Kanteldeuren zijn meestal ongeïsoleerd, maar er zijn ook geïsoleerde modellen beschikbaar. Een kanteldeur is een prima garagedeur als je een beperkt budget hebt of als je simpelweg geen zin hebt om veel geld aan een garagedeur uit te geven.

Maak een wensenlijstje

Tot zover de verschillende type garagedeuren. We adviseren je om je wensen met betrekking tot de garagedeur op een lijstje te zetten zodat je scherp hebt waar je garagedeur aan moet voldoen. Ga met het lijstje langs de diverse garagedeurendealers en vraag meerdere offertes aan. Op die manier kun je de verschillende aanbiedingen goed met elkaar vergelijken en kom je tot het juiste koopbesluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *