Welke pomp gebruik je voor slootwater

Welke pomp gebruik je voor slootwater

Wanneer je van plan bent om slootwater te pompen zijn er ten eerste twee dingen waarop je moet letten: wat wil je gaan doen met het water en hoe schoon is het water. Een waterpomp kopen is meer werk dan je denkt. Voor sloot water kunnen er verschillende waterpompen worden gebruikt. Een sloot kan ondiep zijn waardoor de kans ontstaat dat er vaste delen worden meegezogen.

Je kan kiezen voor een dab pompen, deze pomp kan vaste delen tot een bepaalde grootte verwerken. Wanneer je een dompelpomp gebruikt plaats je deze helemaal in het water en zo wordt er water uit de sloot of uit een kanaal gezogen. De pomp kan vaste delen tot uiterlijk 35 millimeter aan, de pompen zijn ideaal voor het wegpompen van overtollig water. Hou er rekening mee dat de pompen niet continu kunnen draaien en dat dit een probleem kan zijn als het gaat om grote hoeveelheden.

Een andere optie is de beregeningspomp, deze pomp is perfect als het gaat om het vullen van een sloot. Door de hoge druk van de pomp kunnen er grote hoeveelheden water tegelijk worden gepompt. Deze pompen zijn ook erg makkelijk aan te sluiten op sprinklers. Wanneer je gebruik maakt van deze pomp moet je er goed op letten dat de slang niet op de bodem ligt maar er een beetje ruimte over is. Wanneer de slang op de grond ligt is er een kans dat deze kapot gaat of verstopt raakt.

Ook kun je gebruik maken van een hydrofoorpomp, dit is een beregeningspomp met daar onder een expansievat gemonteerd. Dit expansievat heeft verschillende voordelen: het zorgt voor een direct hogere waterdruk of wanneer het gaat om de druk, welke druk je nodig hebt kan worden uitgeoefend via de pomp. De pomp kun je perfect gebruiken voor waterleidingen. Voor meer informatie over de waterpompen en waar ze allemaal voor gebruikt kunnen worden kun je een kijkje nemen op de site waterpompshop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *