Advies en begeleiding door een aankoopmakelaar

Advies en begeleiding door een aankoopmakelaar

Veel mensen denken dat je alleen een makelaar in kunt schakelen als je een woning gaat verkopen, maar niets is minder waar. Je kunt een makelaar ook inschakelen als je een huis wilt gaan kopen. Dit kan in sommige situaties erg handig en belangrijk zijn.

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?
Als jij op zoek bent naar een hele specifieke woning, dus geen woning die je overal ziet, dan zal je merken dat het lastig is om zo’n woning aan te kopen. Er zijn meer mensen die op zoek zijn naar zo’n woning. Als jij een aankoopmakelaar uit Teteringen in de arm neemt, zal jij eerder op de hoogte zijn van een nieuwe woning die op de markt komt. De makelaar weet dit namelijk vaak al eerder dan wanneer deze op internet geplaatst wordt. Op deze manier ben je dus een grote groep “concurrenten” voor en is de kans groter dat jij als eerste de woning kunt gaan bezichtigen en eventueel als eerste een bod kunt uitbrengen. Daarnaast kan een aankoopmakelaar ook erg handig zijn als jij bijvoorbeeld een oude woning wilt kopen. Het is belangrijk dat er dan goed gekeken wordt naar de bouwtechnische staat van het huis. Als jij zelf geen verstand van dit soort zaken hebt, kan de aankoopmakelaar deze punten voor jou bekijken.

Advies en begeleiding
Een aankoopmakelaar geeft jou advies over de woningen die je gaat bekijken, maar hij of zij kan jou ook adviseren over andere woningen die wellicht ook geschikt kunnen zijn voor jou. Daarnaast begeleidt hij of zij jou van A tot Z. Het begint bij het eerste gesprek. In dit eerste gesprek geef jij aan naar wat voor soort woning jij op zoek bent. Daarna volgt de periode van het zoeken naar woningen en het bezichtigen van woningen. Als jij een geschikte woning gevonden hebt, zal de aankoopmakelaar de biedingen namens jou uitbrengen. Uiteraard gebeurt dit allemaal in overleg met jou. En als laatste zal hij of zij ook met jou kijken naar het aankoopcontract en, als jij dit wenst, aanwezig zijn bij de ondertekening van dit aankoopcontract. Soms is de aankoopmakelaar ook nog aanwezig op de dag van de overdracht. Dan wordt er eerst nog een keer door de woning heen gelopen en daarna gaan jullie tekenen bij de notaris. Hier kan de aankoopmakelaar ook bij aanwezig zijn, maar dat hoeft niet. Dit wordt in onderling overleg afgestemd.

Kosten
De kosten voor een aankoopmakelaar verschillen van makelaar tot makelaar. Ook is het afhankelijk van wat je van hem of haar verwacht. Wil je bijvoorbeeld alleen dat hij of zij op zoek gaat naar de perfecte woning voor jou en verwacht je verder geen acties, dan zal het kostenplaatje niet zo hoog zijn. Als jij wilt dat de aankoopmakelaar echt alle stappen met jou doorloopt, dan zal het kostenplaatje wat hoger uitvallen. Maar dat is het zeker waard, want op deze manier weet je zeker dat je het perfecte huis vindt en je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan en dat is natuurlijk ook wat waard.

Succes met jouw zoektocht!

 

Bron: atmyhome.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *