Koolstofvezel materiaal gebruiken voor jouw productie

Koolstofvezel materiaal gebruiken voor jouw productie

Steeds vaker wordt koolstofvezel, voor sommigen beter bekend als carbon, gebruikt in de productie van dingen. Er zijn dan ook verschillenden varianten waarin je koolstofvezel terug kan vinden. Het wordt vaak gebruikt doordat het enorm licht is, maar toch nog erg stevig. Er zijn natuurlijk ook nadelen van carbon, zo is het vrij lastig om te maken en is het prijskaartje ook niet fantastisch. Echter is het wel een materiaal dat veel mensen lief hebben, daarom zie jet het bijvoorbeeld ook vaak terug op dure, luxe auto’s. Ook wordt het materiaal bijvoorbeeld gebruikt door bedrijven zoals Alformet. Deze gebruikt het materiaal voor stevige, lichte buizen.

 

Recyclen van koolstofvezels

Zoals eerder al vernoemd is het makel van carbon niet makkelijk en ook nog duur. Dit zorgt er dan ook voor dat koolstofvezel wordt gezien als een kostbaar product. Een nadeel is dan ook dat carbon lastig is om te recyclen. Dit komt doordat je je het materiaal niet zomaar kan smelten en omvormen tot iets anders. Dit kan niet door dat de vezels samen worden gebracht met eens terk polymeer. Hierdoor is het erg licht, maar lastig uit elkaar te halen.

 

Voordelen

We hebben tot nu toe redelijk negatief over koolstofvezel gepraat, maar het is ook handig om een keertje te kijken daar de voordelen die het materiaal kan hebben voor jouw productie. Dat het niet te recyclen is weten we, maar dit is vaak ook niet nodig, aangezien het enorm duurzaam is. Doordat carbon erg sterk is, gaat het ook een enorm lange periode mee. Hiernaast heeft het materiaal ook bijna geen onderhoud nodig, waardoor het een goed materiaal is om te gebruiken in veel producten. Meer lezen kan op www.alformet.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *